Seth Rogen tarafından tekrar yapılan çizgi film “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”in incelemesini sizler için derledik!

Seth Rogen tarafından tekrar yapılan çizgi film “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”in incelemesini sizler için derledik!

Ağustos 4, 2023

59 Okunma

Seth Rogen tarafından tekrar yapılan çizgi film “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”in incelemesini sizler için derledik!Her şey şaka olarak başladı. ’80'lerin başında, şu anda

Seth Rogen tarafından tekrar yapılan çizgi film “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”in incelemesini sizler için derledik!

Her şey şaka olarak başladı. ’80’lerin başında, şu anda “süper kahraman yorgunluğu” olarak bilinen olgudan, yani yaratıcıların aynı eski fikirleri tekrar tekrar kullanmasından bıkan Kevin Eastman ve Peter Laird, “Ninja Kaplumbağalar“ı tasarladılar. Amacı, ana akım kahramanların ne kadar sıkıcı hale geldiğine alaycı bir şekilde gönderme yapmaktı. Ancak bu parodi o kadar popüler oldu ki, kendi mini bir imparatorluğunu doğurdu. Film, oyun, TV dizileri ve bir sürü ürün satışını beraberinde getirdi. Belli bir noktada marka kontrol dışına çıktı ve her şeyi sıfırlama zamanı geldi.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” ile Nickelodeon Movies, kaplumbağa konseptinin köklerine geri götürüyor. Seth Rogen’ı yapımcı olarak seçerek, çizgi film stüdyosu, çizgi roman tarzında taze bir görünüm vererek, bekçi kaplumbağaların garip ergen kimliklerine odaklanan bir animasyon filmine giriş yaptılar.

Kamera arkasında, yönetmen Jeff Rowe “The Mitchells vs. the Machines” filminde  kullanılan gevşek, yarı-el çizilmiş tarzını daha da ileri götürüyor ve her karede çizilmiş, sokak sanatı estetiğinde bir görünüm elde ediyor. Bu, günümüzde çoğu büyük bütçeli bilgisayar animasyonlu filmin benzer görünmesi göz önüne alındığında, stratejik anlamında radikal bir seçimdir. Aynı zamanda, “Ninja Kaplumbağalar“ın son iki sinema çıkışında görülen daha karanlık atmosfer ve gerçekçi dokularla da tamamen farklı bir seçenektir.

Kaplumbağaların geçmiş hikayesini özetleyen filmin senaryosu Jeff Rowe, Seth Rogen, Evan Goldberg, Dan Hernandez ve Benji Samit tarafından kaleme alındı.

Ana hikaye, bir mutant sineğin ve başka birkaç yaratığın çılgın bilim adamı Baxter Stockman tarafından deneylere tabi tutulduğu sırada kötü karakter Cynthia Utrom’a odaklanıyor. Kendisine “Super Fly” adını vermiştir. Planı, “ooze” adındaki kimyasalı kitleler halinde üreterek dünyaya salmak ve tüm yaratıkları kendilerinin tuhaf versiyonlarına dönüştürmektir. Kahramanlarımız da bu durumun önüne geçmeye çalışır.

Filmin çoğunlukla eğlence amacıyla yapıldığı ve bu amacını yerine getirecek gibi görülüyor. Gençlerle beraber, “Ninja Kaplumbağalar”la büyüyenler de dahil olmak üzere herkese hoşça vakit geçirecekleri birçok şey sunuyor. Sony‘nin “Spider-Verse” filmleri tarafından özgürleştirilen animasyon yapımlarını “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” devam ettirecek ve gelecekteki stüdyo çizgi filmlerinin de yolunu belirleyecek gibi görünüyor.

Film 4 Ağustos Cuma günü izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: Variety

Yorum Alanı