Oscar 2024: Görsel Efekt Oscar’ına Aday Olabilecek 20 Film Açıklandı!

Oscar 2024: Görsel Efekt Oscar’ına Aday Olabilecek 20 Film Açıklandı!

Aralık 8, 2023

49 Okunma

Akademi, son aday listesinde yer alabilecek 20 filmi açıkladı.

916 Oscar yarışı için heyecan şimdiden başlamış durumda! Yılın en iyi filmlerinin kazanacağı, sinema camiasının en görkemli ödülleri için geri sayım sürerken, The Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) önümüzdeki yılın En İyi Görsel Efekt ödülüne aday olan filmlerin yer alacağı kısa listeye girme ihtimali olan 20 filmi açıkladı.

Sinemaseverleri üzecek en büyük sürpriz, yazın gişe rekorları kıran filmlerinden biri olmasına rağmen listeye giremeyen Christopher Nolan’ın Oppenheimer filmi oldu. Madalyonun diğer tarafında, Disney’in Küçük Deniz Kızı da listeye giremedi. Ve alışılmadık derecede çalkantılı bir yıl geçirmesine rağmen Marvel Studios, 2023’te gösterime giren üç filmiyle listede yer aldı; hatta Ant-Man and the Wasp: Quantumania bile .

Akademi’nin Görsel Efektler Komitesi bu ay yapılacak oylamada, aday gösterilecek olan 10 filmi seçecek.

Marvel Studios – Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy vol. 3, The MarvelsDisney – The Creator (20th Century Studios), Indiana Jones and the Dial of Destiny (Walt Disney Studios)Warner Bros. – Barbie, Wonka, Aquaman and the Lost KingdomParamount – Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, Transformers: Rise of the Beasts, Mission Impossible: Dead Reckoning – Part OneSony – Spider-Man: Across the Spider-VerseNetflix – Nyad, Society of the Snow, Rebel Moon: Part One – A Child of FireSearchlight Pictures – Poor Things Apple – Killers of the Flower Moon, NapoleonAmazon/MGM – The Boys in the BoatToho – Godzilla Minus One

2024 Oscarları 10 Mart’ta sahiplerini bulacak.

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER