George RR Martin: “House of The Dragon İkinci Sezon Bölümleri Çok Karanlık”

George RR Martin: “House of The Dragon İkinci Sezon Bölümleri Çok Karanlık”

Aralık 7, 2023

23 Okunma

Game of Thrones ve House of the Dragon'un yaratıcısı, ikinci sezonun ilk iki bölümü hakkında ne dedi?

Game of Thrones’un spin-off’u House of the Dragon’un yaratıcısı, ikinci sezonun ilk iki bölümü hakkında kararını verdi. Not a Blog isimli web sitesinde yazan George R.R. Martin, “Hot D” olarak adlandırdığı sette üç gün süren ziyaretini anlattı.

“Bu konuda söylemem gereken tek şey… aman Tanrım! Film setlerine yabancı değilim. CBS’de TWILIGHT ZONE’un yeniden çevrim ekibine katıldığım 1986’dan bu yana televizyonda ve sinemada aralıksız çalıştım. Yazdığım bir bölüm için ofisimin arkasındaki sahnede Stonehenge inşa edilirkenki heyecanımı hâlâ hatırlıyorum. Ve elbette Belfast, İskoçya, Fas ve Malta’daki Game of Thrones çekimlerini de ziyaret ettim. Bunlar da inanılmazdı. Fakat şimdiye kadar gördüğüm hiçbir şey Londra’daki Leavesden Stüdyoları’nda yaptıkları Red Keep ve Dragonstone setleriyle karşılaştırılamaz. Büyük, baş döndürücü ve o kadar gerçek ki, sanki bir zaman portalından ortaçağ Westeros’una gitmişim gibi hissettim. Kaleleri severim ve zamanında düzinelerce gerçek ortaçağ kale ve kulesini ziyaret ettim ve şimdiye kadar gördüğüm gerçek kalelerin hiçbiri Kızıl Kale’mizin eline su dökemez.”

“House of the Dragon” 2. Sezondan İlk Fragman

Martin, setleri ziyaret etmenin ötesinde, iki gününü Ryan Condal ve yazar ekibiyle (Sara Hess, Ti Mikkel, David Hancock ve Philippa Goslett) bir odada kilitli kalarak House of The Dragon’un üçüncü ve dördüncü sezonları hakkında konuşarak geçirdiğini söyledi; “Canlı ve eğlenceli tartışmalar vardı ve iyi işler başardık… Gerçi iki gün yeterli değildi. Kat edilecek o kadar çok yol var ki, yirmi günün bile yeterli olacağından emin değilim.”

Dizinin ön izlemesini yaptığı kaba kurgulu iki bölüm hakkında ise şunları söyledi;

“Elbette, kendi çalışmalarıma dayanan herhangi bir şey hakkında konuşurken pek objektif değilim. Ama şunu söylemeliyim ki, her iki bölümün de harika olduğunu düşündüm. (Ve henüz bitmediler bile). Karanlık, dikkat et çok karanlık. Seni ağlatabilirler. (Ben ağlamadım ama arkadaşlarımdan biri ağladı). Güçlü, duygusal, yürek parçalayıcı. Tam benim sevdiğim türden bir şey.”

House of The Dragon 2. sezonuyla 2024 yazında geri dönecek.

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER