“Evde Tek Başına” Ailesinin Dudak Uçuklatan Serveti Ortaya Çıktı!

“Evde Tek Başına” Ailesinin Dudak Uçuklatan Serveti Ortaya Çıktı!

Aralık 25, 2023

34 Okunma

Yılın bu zamanlarında izlemeyi çok sevdiğimiz Evde Tek Başına'nın McCallister ailesi ne kadar zengindi?

Dünya çapında en çok izlenen Noel ve yılbaşı filmlerinin başında gelen “Evde Tek Başına” yılın bu zamanlarında yine aklımıza düştü. 1990 yapımı klasik, herkesin hatırlayacağı gibi, kalabalık McCalister ailesinin, sekiz yaşındaki oğulları Kevin’i (Macaulay Culkin) evde unutarak Noel tatiline gitmesini ve Kevin’in tek başına hırsızlara karşı verdiği mücadeleyi konu alıyordu.

Kevin’in hırsızlar için kurduğu zekice tuzaklar kadar, McCalister ailesinin devasa evi de filmin unutulmazları arasında yer alıyor. Öyle ki bu rüya gibi ev geçtiğimiz yıllarda konaklamaya bile açıldı. Peki bu saray gibi evin sahibi olan McCalister ailesi ne kadar zengindi? Artık bu sorunun cevabına sahibiz.

Chicago Federal Rezerv Bankası’ndaki ekonomistler, uzun süredir kafa yoran sorunun cevabını, New York Times’ta yayınlanan makale aracılığıyla sundular. Ailenin, evlerinin değerine göre Chicago sakinleri arasında ilk %1’lik dilimde yer aldığı ortaya çıktı.

İçinizi Isıtacak Noel Filmleri

New York Times, filmin çekildiği dönemde evin “sadece Chicago’daki hane gelirinin en üst yüzde 1’i için” uygun fiyatlı olduğunu ve bugün de durumun böyle olacağını ekliyor. Chicago’nun kuzey kıyısında yer alan evin değerinin yaklaşık 2,4 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Makalede, McCallister ebeveynlerinin (John Heard ve Catherine O’Hara tarafından canlandırılıyor) 1990’da 305.000 dolarlık bir hane geliri olması gerektiğini, bunun 2022’de 665.000 dolara eşdeğer olacağı da belirtiliyor. Filmler ise McCallister ebeveynlerinin ne tür bir meslek sahibi olduklarını asla açıklamıyor.

McCallister’ların %1’lik kesimden olduğu ortaya çıkmadan önce hayranlar ailenin mali durumu hakkındaki teorileri sıkça tartışıyordu ve Kevin’in babası Peter McCallister’ın organize bir suç şebekesine dahil olduğu da teorilerden biriydi. Times, “bu teoriyi göz ardı edemeyeceklerini” esprili bir üslupla kabul etti.

Reddit’teki bir başka hayran ise filmin uyarlandığı Todd Strasser imzalı romanında Kate McCallister’ın bir moda tasarımcısı olduğunu ve bunun da Kevin’ın parti sahnesindeki mankenlere erişimini açıkladığını belirtti.

”Evde Tek Başına”daki Ev Konaklamaya Açılıyor

Yorum Alanı