En iyi Haluk Bilginer Filmleri ve Dizileri [2023]

En iyi Haluk Bilginer Filmleri ve Dizileri [2023]

Mart 17, 2023

105 Okunma

Emmy ödüllü usta oyuncu Haluk Bilginer filmleri ve dizilerini derledik. İlk olarak ödülü getiren yapım Şahsiyet ile başlıyoruz.

Ülkemizdeki en başarılı oyunculardan biri şüphesiz Haluk Bilginer. Emmy ve Palm Springs gibi uluslararası ödüller kazanma başarısı yakalayan oyuncu, yerli yapımlar kadar yabancı yapımlarda da rol alıyor. Bu yapımlarda gösterdiği performansla hem yurt içinden hem yurt dışından tam puan alan Bilginer, kariyerine East Enders dizisiyle başladı. Biz de sizler için En iyi Haluk Bilginer filmleri ve dizilerini sıraladık.

Şahsiyet (IMDb: 9.0)

Tabii ki ilk olarak usta oyuncuya Emmy ödülünü getiren yapımla başlıyoruz. 2018 yılında çıkışını gerçekleştiren dizi, Haluk Bilginer’in kariyerinde de önemli bir konumda. Öyle ki Şahsiyet, usta oyuncunun ilk internet dizisi. Suç-gerilim türündeki yapımda Haluk Bilginer, Agah adlı bir emekliyi canlandırıyor. Emeklilik hayatı yaşayan Agah’a alzheimer teşhisi konuluyor ve Agah yapacaklarından vicdan azabı çekmeyeceğini düşünerek ertelediği bir cinayeti işlemeye karar veriyor.

şahsiyet

Masum (IMDb: 8.3)

Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Ali Atay, Okan Yalabık gibi usta isimleri barındıran Masum, 2017 yılında çekildi ve senaryosuyla pek çok izleyiciyi büyüledi. Emekli Komiser Cevdet, eşiyle birlikte ömürlerinin kalanını çiftlik evinde geçirirken küçük oğullarından dehşet verici bir haber gelir. Dram ve gerilim türündeki yapım, izleyicilerden tam puan aldı.

masum

Gerçek hayattan uyarlanan dizi ve filmler

Gerçek hayattan uyarlanan dizi ve filmler

Sizleri etkileyecek birbirinden farklı gerçek hayattan uyarlama dizi ve filmler yer alıyor. Bu dizi ve filmleri sizler için derledik.

Nuh Tepesi (IMDb: 7.1)

26. Uluslararası Adana Film Festivali’nde birçok ödül alan Nuh Tepesi, başrollerinde Ali Atay ve Haluk Bilginer ikilisini barındırıyor. Yapım, bir yandan ayrılma sürecinde olduğu hamile eşiyle arasını düzeltmeye çalışan, diğer yandan da babasının son isteğini yerine getirmeye çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Dram türündeki filmin senaristliği ve yönetmenliği Cenk Ertürk’e ait.

nuh tepesi

Kış Uykusu (IMDb: 8.1)

2014 yılında piyasaya sürülen Kış Uykusu, Nuri Bilge Ceylan imzalı ve Cannes Film Festivali’nde en büyük ödül olan Altın Palmiye’yi aldı. Haluk Bilginer, Demet Akbağ Nejat İşler gibi usta isimlerin barındığı yapım, yine dram türünde en iyi temsilcilerden biri. Emekli bir oyuncunun küçük bir otelde çalışırkenki günlerini anlatan filmin bazı bölümleri Anton Çehov’un öykülerine dayanıyor.

kış uykusu

Halloween (IMDb: 6.5)

Haluk Bilginer’in rol aldığı yabancı yapımlardan biri olan Halloween, 10-15 milyon dolarlık bütçesiyle 255 milyon doların üstünde hasılat elde ederek serinin en hasılatlı filmi oldu. Korku türündeki yapım, Micheal Myers’ın katilliğini işliyor ve özellikle müzikleriyle gericiliğini yükseltebiliyor. Laurie, 40 yıl önce bir Cadılar Bayramı gecesi kendisini öldürmeye çalışan maskeli katil Michael Myers ile yüzleşmek istemektedir.

halloween

Uysallar (IMDb: 7.1)

Mini komedi dizisi olan Uysallar, 2021 yılında Netflix imzalı bir yapım. Ailesinden farklı bir yaşama sahip olan Oktay, eşi ve babası da onun gibi farklı yaşamlara sahiptir. Bu farklılıklar nedeniyle ortaya çıkan krizler ise çözüm beklemektedir. Yapım, oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer’in dışında Öner Erkan, İbrahim Selim ve Songül Öden gibi oyuncuları sergiliyor.

uysallar

Masumiyet (IMDb: 8.1)

Zeki Demirkubuz’un yönetmen ve senarist koltuklarında oturduğu bu yapım ise çıktığı yıl dört farklı ödül kazanmayı başardı. Haluk Bilginer’in yanı sıra Güven Kıraç, Derya Alabora gibi oyuncuları barındıran yapım, dram türündeki başarılı filmlerden bir tanesi. Masumiyet, on yıllık hapis hayatından kurtulan Yusuf ile saplantılı bir aşık olan Bekir’in etrafında geçen olayları anlatıyor.

masumiyet

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce en iyi Haluk Bilginer filmleri ve dizileri neler? Görüşlerinizi Yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Haluk Bilginer

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER