Efsanevi Broadway Yıldızı Chita Rivera Hayatını Kaybetti.

Efsanevi Broadway Yıldızı Chita Rivera Hayatını Kaybetti.

Ocak 31, 2024

25 Okunma

Broadway'in ve sinemanın efsanevi isimlerinden Chita Rivera, 91 yaşıda hayatını kaybetti.Usta oyucu Chita Rivera, 91 yaşıda hayatını kaybetti. Kızı Lisa Mordente tarafından yapılan açıklamaya göre Rivera,

Broadway’in ve sinemanın efsanevi isimlerinden Chita Rivera, 91 yaşıda hayatını kaybetti.

Usta oyucu Chita Rivera, 91 yaşıda hayatını kaybetti. Kızı Lisa Mordente tarafından yapılan açıklamaya göre Rivera, “kısa bir hastalıktan sonra” New York’ta yaşamını yitirdi.

Şanlı kariyeri boyunca Rivera, “Müzikal Dalında En İyi Kadın Oyuncu” dalında iki Tony Ödülü kazandı. Ayrıca altı da Tony Ödülü adaylığı aldı. Broadway çalışmaları 1950 yılına dayanan oyucu “West Side Story,” “Guys and Dolls,” “Chicago,” “Can-Can,” “Merlin” ve “Kiss of the Spider Woman” gibi pek çok müzikalde yer aldı.

Washington D.C. doğumlu Rivera, sahne eğitimine 11 yaşında annesinin onu Jones-Haywood Bale Okulu’na kaydettirmesiyle başladı. Kısa süre sonra George Balanchine’in Amerikan Bale Okulu’nun seçmeleri onu New York’a götürdü. Fakat Rivera kalbinin sesini dinleyip Broadway’de şansını dennemek için bu seçkin Amerikan Bale Okulu’ndan ayrıldı. Kısa bir süre sonra, Elaine Stritch liderliğindeki “Call Me Madam” adlı turne yapımında ilk profesyonel rolünü üstlendi.

Sahnelerin yanı sıra Rivera, “Sweet Charity,” “Chicago” ve “Tick Tick…Boom” gibi müzikallerinn sinema uyarlamalarında da rol aldı.

Kaynak: People

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER