Canlı Aksiyon “Monopoly” Filmi Yeniden Gündemde

Canlı Aksiyon “Monopoly” Filmi Yeniden Gündemde

Ağustos 5, 2023

56 Okunma

Lionsgate'in oyun markası Hasbro'nun film haklarını satın almasıyla birlikte film için harekete geçildi.

“Süper Mario Kardeşler Filmi” ve “Barbie” video oyunu ve oyuncaklar gibi halihazırda iyi bilinen markalara dayanan filmlerin ne kadar başarılı olabileceğini kanıtladı ve şimdi çok daha fazlası geliyor. Barbie’nin sahibi Mattel’in halihazırda diğer oyuncaklarına dayalı onlarca film geliştiriyor olmasının yanı sıra, uzun süredir hayata geçirilmeye çalışılan Hasbro oyunu Monopoly için de çalışmalar başladı.

Dün, Lionsgate Entertainment One’ı (eOne) satın aldı ve Hasbro’nun film ve televizyon uyarlamalarının yeni hak sahibi oldu. Yaklaşık 500 milyon dolara yapılan anlaşmanın yıl sonuna kadar kapanması bekleniyor ve anlaşmayla birlikte gelen filmlerden biri de uzun zamandır beklenen Monopoly filmi.

Monopoly film uyarlaması aslında çok uzun süredir gündemde. 2008 yılında usta yönetmen Ridley Scott, Monopoly’ye takıntılı “sevimli bir ezik” tipin aniden hayatının bir oyuna dönüştüğünü fark ettiği bir filmi yönetmek için Universal ile anlaştı. Ancak hazırlık sürecinde filmi bir “açgözlülük” masalına dönüştürmeye karar verdi.

Böyle karanlık bir filme onay verilmeyince Ridley Scott, Monopoly masasından ayrıldı. Yönetmen koltuğuna Tim Story’nin, başrole ise Kevin Hart’ın geldiği yeni ve daha aile dostu bir filmin duyurusu 2019’da yapıldı ancak o günden bugüne film hakkında herhangi bir güncelleme paylaşılmadı.

Bir Zamanlar Ridley Scott’ın Yöneteceği Söylenen Monopoly Filmine Ne Oldu?

Hasbro CEO’su anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Lionsgate’in yönetim ekibi eğlence konusunda deneyimli ve değer yaratma konusunda ustadır, eOne film ve TV işimiz için böylesine iyi bir yuva bulduğumuz için mutluyuz. Özellikle Monopoly’nin bir film uyarlamasında onlarla ortak olmayı dört gözle bekliyoruz.

Film, 2019’da açıklanan ekiple mi yoluna devam edecek yoksa proje yeni bir yaratıcı ekiple baştan mı tasarlanacak henüz bilinmiyor.

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER