“Bir Zamanlar Çukurova” İtalya’da İzleyici Rekorları Kırıyor!

“Bir Zamanlar Çukurova” İtalya’da İzleyici Rekorları Kırıyor!

Şubat 21, 2024

22 Okunma

“Bir Zamanlar Çukurova” dizisine İtalya'da büyük ilgi!Tims&B Productions imzası taşıyan ve 2018-2022 yılları arasında ATV ekranlarında yayınlanan

“Bir Zamanlar Çukurova” dizisine İtalya’da büyük ilgi!

Tims&B Productions imzası taşıyan ve 2018-2022 yılları arasında ATV ekranlarında yayınlanan “Bir Zamanlar Çukurova” dizisi, İtalya’da da büyük ilgi görüyor. Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın yapımcılığını üstlendiği dizi, Access Time ve Canale 5 kanallarında “Terra Amara” adıyla hem gündüz kuşağında hem de prime-time’da izleyiciyle buluşuyor.

Dizinin 14 Ocak Pazar günkü prime-time yayını, Papa Francis’in özel konuk olduğu bir televizyon programını geride bırakarak büyük bir başarı elde etti. %15 izlenme payıyla 2.8 milyon izleyiciye ulaşan dizi, aynı gün yayınlanan İtalya’nın kült polisiye dizisi “Komiser Montalbano”yu geride bıraktı. 28 Ocak Pazar günkü yayınında ise %17.14 izlenme payı ve 3.1 milyon izleyiciyle prime time’da zirvedeki yerini korudu.

Dizinin başarısı Sanremo Müzik Festivali sırasında da devam etti. Festivalin ikinci akşamında yayınlanan dizi, 2.3 milyon izleyici ve %10’u aşan izlenme payı elde ederek festivalin reytinglerini yükseltti. İtalyan basını, bir televizyon dizisinin festival sırasında bu kadar büyük bir izleyici kitlesine ulaşmadığını belirtirken, “Bir Zamanlar Çukurova“nın başarısını özel başlıklarla duyurdu.

Dizinin uluslararası başarısı sadece İtalya ile sınırlı değil. Yunanistan’da “Erotas Fugas” adıyla uyarlanan versiyonuyla da büyük ilgi gören dizi, Inter Medya aracılığıyla 70’ten fazla ülkede izleyiciyle buluşuyor. Dizinin oyuncularının İtalya’daki ziyaretleri, büyük bir hayran kitlesi tarafından coşkuyla karşılanıyor.

“Bir Zamanlar Çukurova” dizisinin konusu ne?

1970’li yılların İstanbul’unda evlenmeye hazırlanan iki genci, kader Adana Çukurova’ya getirir. Her şeye rağmen aşklarını yaşamaya devam eden bu çift, çalıştıkları çiftliğin sahibi Yaman ailesini tanıdıktan sonra kaderleri adeta baştan yazılır.

Kaynak: PPR Medya ve İletişim

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER