Anne Hathaway, Kendisini Christopher Nolan’ın Kurtadığını Söyledi

Anne Hathaway, Kendisini Christopher Nolan’ın Kurtadığını Söyledi

Mart 28, 2024

18 Okunma

Hathaway kendisine yönelik "toksik" tepkiden Nolan sayesinde kurtulduğunu anlattı.

Oscar ödüllü Anne Hathaway, kazandığı ödülle ilgili tepkilerin neredeyse patlama noktasına gelmesinin ardından, kariyerini kurtardığı için Christopher Nolan’a teşekkür ediyor.

Vanity Fair’e konuşan oyuncu, 2013 Oscar’larına ev sahipliği yapması ve “Les Miserables” filmiyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazanmasıyla, internet ortamında ve medyada kendisine yönelik “toksik” tepkilerin ortaya çıktığını anlattı.

‘Hathahate’ olarak adlandırılan viral tepkinin, ödül sezonu boyunca görünümünü artması ve bunun internette ‘sinir bozucu’ olarak adlandırılması dışında doğrudan bir nedeni yoktu.

Hathaway, durumun giderek kötüleştiğini ve bunun işine mal olduğunu söyledi: “Birçok insan bana rol vermedi çünkü kimliğimin çevrimiçi ortamda ne kadar zehirli hale geldiğinden çok endişeleniyorlardı.” Ardından 2014’te Christopher Nolan’ın “Interstellar” filminde rol aldı. Hathaway bu süreci şöyle anlattı:

Christopher Nolan, bunu umursamayan ve parçası olduğum en iyi filmlerden birinde bana sahip olduğum en güzel rollerden birini veren bir melek gibiydi. O sırada beni desteklediğini bilip bilmediğini bilmiyorum ama böyle bir etkisi oldu. Ve eğer o beni desteklemeseydi kariyerim ivme kaybedecekti.

Aşağılanma yaşanması çok zor bir şey. Önemli olan bunun sizi kapatmasına izin vermemek. Cesur kalmalısınız ve bu zor olabilir çünkü ‘Güvende kalırsam, ortaya sarılsam, dikkati çok fazla üzerime çekmezsem zararı olmaz’ diyorsunuz.

Ama bunu yapmak istiyorsanız oyuncu olmayın. Sen bir ip cambazısın. Sen gözüpek birisin. İnsanlardan zamanlarını, paralarını, dikkatlerini ve özenlerini size yatırmalarını istiyorsunuz. Bu yüzden onlara tüm bunlara değecek bir şey vermelisiniz. Ve eğer bunun sana hiçbir maliyeti yoksa gerçekte ne teklif ediyorsun?

Röportaja tepki olarak birçok kişi, Reddit gibi platformlarda, çevrimiçi popüler kültürün, yanlış yorumlanan ifadeler nedeniyle Rachel Zegler ve Brie Larson gibi aktrisler üzerinde nasıl toksik hale geldiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz ödül sezonunda, çevrimiçi kültürün, Oscar alma konusundaki çıplak hırsı nedeniyle Bradley Cooper’ı da hedef aldığı görüldü.

Hathaway, 2 Mayıs’ta Prime Video’da gösterime girecek romantik komedisi “The Idea of ​​You” (Senn İhtimali) ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yorum Alanı