Tüylerinizi ürpertecek en iyi gerilim filmleri

Tüylerinizi ürpertecek en iyi gerilim filmleri

Eylül 6, 2024

51 Okunma

Tüylerinizi ürpertecek birbirinden kaliteli gerilim filmleri ile karşınızdayız! İşte sinema dünyasına damga vuran en iyi gerilim filmleri...

En iyi gerilim filmleri izleyiciyi koltuğunun kenarına yapıştıran, kalp atışlarını hızlandıran ve adrenalin seviyesini zirveye çıkaran yapımlar olarak karşımıza çıkıyor. Beklenmedik olaylar, gizemli karakterler ve sürpriz sonlarla dolu olan bu yapımlar izleyiciyi hem korkutmayı hem de düşündürmeyi başararak diğer türlerden kendini keskin bir şekilde ayırıyor. Bu yazıda sinema dünyasının en iyi gerilim filmlerini keşfedecek, her biriyle tüylerinizin diken diken olacağı bir yolculuğa çıkacaksınız. Hazırsanız ışıkları kapatın ve gerilimin doruklarına ulaşmaya başlayın!

En iyi gerilim filmleri

Dünya çapında büyük başarılar elde eden ödüllü ve birbirinden sürükleyici en iyi gerilim filmleri ile karşınızdayız! İşte heyecan ve gerginlikten tir tir titreyeceğiniz o filmler…

The Silence Of The Lambs (Kuzuların Sessizliği) – 1991

Jonathan Demme’nin yönetmenliğini üstlendiği ve Thomas Harris’in romanından uyarladığı bu karanlık başyapıt, En İyi Film de dahil olmak üzere 7 aday arasından 5 heykelcikle Oscar’ı kazandı. Aynı zamanda Hannibal Lecter ve Ajan Clarice Starling rollerindeki ustaca performanslarıyla Anthony Hopkins ve Jodie Foster’a iki Oscar kazandırdı. Daha sonra da çeşitli uyarlamalar ve devam hikayeleriyle karşımıza çıkan film, sinema külliyatının en önemli eserlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Psycho (Sapık) – 1960

Efsane yönetmen Alfred Hitchcock’un gerilim filmi, bu türün en önemli bir referans noktalarından biri olarak tarihe geçti. Robert Bloch’un seri katil Ed Gein’in gerçek olaylarına dayanan 1959 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan film, Hitchcock’un en büyük ticari başarısı olarak da ayrı bir öneme sahip. Film, Anthony Perkins’in başrolde olduğu üç devam filmi, spin-off hikayesi Motel of Fear (1987), bir televizyon dizisi olan Bates Motel (2013-2017) ve Gus Van Sant’ın yönettiği bir uyarlama gibi çok sayıda yapıma ilham kaynağı oldu.

The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler) – 1995

Christopher McQuarrie tarafından senaryosu yazılan ve Bryan Singer tarafından yönetilen Olağan Şüpheliler iki Oscar ödülüne layık görülerek günümüzde bir kült haline geldi. Kevin Spacey tarafından canlandırılan unutulmaz Keyser Söze karakterini de hayatımıza sokan yapım türünün şimdiye kadar yapılmış en iyileri arasında yer alıyor.

Seven (Yedi) – 1995

En iyi gerilim filmleri arasında yer alan Seven beyazperdede şimdiye kadar görülen en karanlık, en nihilist ve rahatsız edici yapımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Kevin Spacey, Morgan Freeman ile Brad Pitt’in unutulmaz performansıyla eleştirmenlerden tam not alan yapım ayrıca finaliyle şimdiye kadarki en başarılı ve şok edici sonlardan birine sahip.

The Conversation (Konuşma) – 1974

Francis Ford Coppola’nın yönettiği casus gerilim filmi, kayıtları potansiyel bir cinayeti ortaya çıkardığında ahlaki bir ikilemle karşı karşıya kalan Gene Hackman’ın canlandırdığı bir gözetleme uzmanını konu alıyor. Tüm zamanların en iyi gerilim filmleri arasında kabul edilen bu yapım, Antonioni’nin unutulmaz klasiği Blow-Up’tan esinleniyor. Sevilen yapım Cannes Film Festivali’nde en iyi film dalında Altın Palmiye ödülünü kazandı ve en iyi film dahil üç dalda Oscar’a aday gösterildi. Fakat o yıl bir başka Coppola filmi olan The Godfather Part II’nin büyük ödüle layık görüldüğünü belirtelim. The Conversation ayrıca Harrison Ford’un ilk çıkış yapan rollerinden biri olarak da ayrı bir önem taşıyor.

  • Beğen
    0
  • Yorum Alanı
    SON EKLENEN HABERLER