Robert Downey Jr. MCU’ya Geri Dönüyor: Marvel’ın Comic-Con Panelinden Tüm Detaylar!

Robert Downey Jr. MCU’ya Geri Dönüyor: Marvel’ın Comic-Con Panelinden Tüm Detaylar!

Temmuz 28, 2024

88 Okunma

Marvel Studios, San Diego Comic-Con 2024 panelinde Marvel Sinematik Evreni'nin gelecek projelerine dair heyecan verici güncellemeler sundu...

Marvel Studios’un San Diego Comic-Con paneline, Robert Downey Jr.’ın Doctor Doom olarak sahneye çıktığı an damga vurdu.

Marvel Sinematik Evreni’nin yapı taşı olarak yıllar boyu Iron Man karakterine hayat veren aktör, yaklaşan beşinci Avengers filminde, Marvel çizgi romanlarının en meşhur kötü adamlarından biri olan Doctor Doom karakterini canlandıracak.

Stüdyonun en büyük sürprizi bu gelişme olsa da, panelde Anthony ve Joe Russo’nun geri dönüşünden, yeni “Fantastic Four” filmine ilişkin gelişmelere kadar pek çok yeni haber Marvel hayranlarıyla paylaşıldı. İşte Marvel Studios’un SDCC 2024 panelinden tüm detaylar…

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Beyazperde.com (@beyazperdecom)’in paylaştığı bir gönderi

CAPTAIN AMERICA: BRAVE NEW WORLD

14 Şubat 2025’te vizyona girecek olan “Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya” filminin tüm oyuncularının katıldığı oturumda, Marvel Studios başkanı Kevin Feige filmi “Captain America: Winter Soldier” filminin temellerine geri dönüş olarak nitelendirdi.

Panelde Giancarlo Esposito’nun gizli rolünün Sidewinder olduğu açıklandı. Sidewinder, MCU’nun evrensel planları olan diğer kötü adamlarından daha küçük hedefleri olan bir suç örgütü olan Serpent Society’nin lideridir. Bu durum gerçekten de filmin daha fantastik unsurlar taşıyan MCU filmlerinden ziyade “Winter Soldier”a yakın, daha gerçekçi bir tonda olacağını doğruluyor.

Panelde katılımcılara izletilen bir klipte Harrison Ford’un canlandırdığı Başkan Ross, “Eternals”ta Celestial Tiamut’un Dünya’da ortaya çıktığından bahsediyor. Bu oldukça önemli bir gelişme çünkü Wolverine’in iskeletini ve pençelerini oluşturan adamantium metali Marvel Sinematik Evreni’ne, Tiamut’un kalıntıları aracılığıyla tanıtılacak.

Klipte ayrıca Ford’un Beyaz Saray’ın önünde podyumdayken Red Hulk’a dönüştüğü görülüyor. Ford sahneye de Hulk benzeri hareketler yaparak çıktı ve şunları söyledi: “Marvel evreninin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Harika oyuncuların iyi vakit geçirmesini izliyordum ve bundan pay almak istedim.”

Thaddeus ‘Thunderbolt’ Ross rolünü merhum aktör William Hurt’ten devralan Ford ayrıca eğer kendisinden istenilseydi bıyık bırakacağını da belirtti.

Harrison Ford is Thaddeus Ross.#CaptainAmericaBraveNewWorld#SDCC pic.twitter.com/vRBCkUDLlu

— Marvel Studios (@MarvelStudios) July 28, 2024

THUNDERBOLTS*

5 Mayıs 2025’te vizyona girecek olan “Thunderbolts*” hakkında pek fazla gerçek duyuru yapılmadı – ve başlıktaki * işaretinin ne olduğunu hâlâ bilmiyoruz. Salon H’deki katılımcılara özel olarak filmden ilk görüntüler izletildi ve izleyenlerin bazı sosyal medya paylaşımları bu klibin James Gunn’ın “The Suicide Squad” filmini andırdığını belirtiyor.

MCU’nun anti-kahramanlarına odaklanan bu film, Yelena Belova (Florence Pugh), Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan), John Walker/US Agent (Wyatt Russell), Alexei Shostakov/Red Guardian (David Harbour), Taskmaster (Olga Kurylenko), Ava Starr/Ghost (Hannah John-Kamen) daha önceki MCU rollerine geri dönerken, Harrison Ford da Başkan Ross rolünü yineleyecek.

“Thunderbolts*” 5 Mayıs 2025’te gösterime girecek.

The Red Guardian (aka @DavidKHarbour) suited up for for Hall H.#Thunderbolts#SDCC pic.twitter.com/yJ10Jrjtn0

— Marvel Studios (@MarvelStudios) July 28, 2024

THE FANTASTIC FOUR: FIRST STEPS

25 Temmuz 2025’te vizyona girmesi planlanan yeni Fantastik Dörtlü filminin resmi adının “The Fantastic Four: First Steps” olduğu açıklandı ve filmin 1960’ların “retro geleceği”nde geçeceği doğrulandı. Matt Shakman yönetimindeki projenin çekimleri önümüzdeki salı günü başlıyor.

Reed Richards/Mister Fantastic rolündeki Pedro Pascal, Sue Storm/The Invisible Woman rolündeki Vanessa Kirby, Johnny Storm/The Human Torch rolündeki Joseph Quinn ve Ben Grimm/The Thing rolündeki Ebon Moss-Bachrach’ın da katıldığı panelde oyuncuların kostüm testleri gibi filmin ön prodüksiyon aşamasından bazı görüntüler izletildi.

Mr. Fantastic’in eski tarz bir bilim programına liderlik ettiği ve The Thing’in bir flört programına katıldığı sahnelerin de yer aldığı bu klipte, Galactus’un bir binanın içinden bakan yüzünün ilk görüntüleri de vardı.

Ayrıca “Fantastic Four” ekibinin gelecek iki Avengers filminde yer alacağı doğrulandı ve Jetgiller’i anımsatan arabası Fantasticar da katılımcılara tanıtıldı.

The Fantasticar takes flight in Hall H#FantasticFour#SDCC pic.twitter.com/bmYMhQQi07

— Marvel Studios (@MarvelStudios) July 28, 2024

AVENGERS: DOOMSDAY & AVENGERS: SECRET WARS

Marvel Sinematik Evreni’nin beşinci Avengers filminin adı başlangıçta “Avengers: The Kang Dynasty” olarak açıklanmıştı ve ilk olarak “Loki”nin birinci sezon finalinde izleyici karşısına çıkan Kang karakterinin “Multiverse Saga” evresinde önemli bir rol üstlenmesi planlanmıştı.

Ancak Kang’a hayat veren Jonathan Majors’ın aile içi şiddet ve istismar suçlarıyla yargılanması sürecinde Marvel Studios aktörle ilişkisini kesti ve film “Avengers 5” olarak anılırken planlarda değişikliğe gidildi.

Comic-Con panelinde bu filmin resmi adının “Avengers: Doomsday” olacağı ve hem bu filmi hem de altıncı Avengers filmi olan “Avengers: Secret Wars”u yönetmek üzere Anthony ve Joe Russo’nun geri döneceği açıklandı.

Russo kardeşler “Captain America: Winter Soldier” ve “Captain America: Civil War” gibi MCU’nun iki beğenilen filmine imza attıktan sonra “Infinity Saga” evresini tamamlayan ve Marvel Studios’un en çok kazanan filmleri olan “Avengers: Infinity War” ve “Avengers: Endgame”i yönettiler.

“Avengers: Doomsday”in Mayıs 2026’da, “Avengers: Secret Wars”un ise Mayıs 2027’de vizyona girmesi planlanıyor.

ROBERT DOWNEY JR., DOCTOR DOOM OLARAK GERİ DÖNÜYOR

2008’de “Iron Man” filmiyle Marvel Sinematik Evreni’nin temellerini atan ve Iron Man/Tony Stark karakteriyle özdeşleşen Robert Downey Jr.’ın Doctor Doom maskesinin altından çıktığı an, Marvel Studios’un Comic-Con 2024 panelinin en ikonik anı olarak hafızalarda uzun süre kalacak.

Evet, Robert Downey Jr., Marvel çizgi romanlarının en meşhur kötü adamlarından biri olan Victor Von Doom rolüyle geri dönüyor. Bunun nasıl olacağına ilişkin detaylar şimdilik belli olmasa da Doctor Doom’un MCU versiyonunun bir Tony Stark varyantı olması muhtemel görünüyor; çünkü hem zeki bir bilim insanı olan ve teknolojik bir zırh kullanan hem de büyü gücüne sahip güçlü bir karakter olan Doctor Doom’un kendi Iron Man versiyonunu yarattığı bir çizgi roman hikayesi bulunuyor.

Downey Jr., maskeyi çıkardığında “Yeni maske, aynı görev. Ne söyleyebilirim ki? Karmaşık karakterleri canlandırmayı seviyorum.” derken karakter ve filmler hakkında başka bir ayrıntı paylaşılmadı.

Doctor Doom “Avengers: Doomsday”in merkezinde olacak. Bu filmin olaylarının da doğrudan “Avengers: Secret Wars”a bağlanacağı göz önüne alındığında Robert Downey Jr.’ın bu filmde de karşımıza çıkması neredeyse kesin, Doctor Doom’un çizgi romanlardaki esas düşmanlarını içeren “The Fantastic Four: First Steps”te olup olmayacağı ise şimdilik belirsiz.

Marvel Sinematik Evreni’nin geleceğine dair daha fazla haber için Beyazperde’yi takip etmeye devam edin…

Yorum Alanı