Orijinal “Speak No Evil” Filminin Yönetmeni, James McAvoy’lu Yeniden Çevrimi Beğenmedi!

Orijinal “Speak No Evil” Filminin Yönetmeni, James McAvoy’lu Yeniden Çevrimi Beğenmedi!

Eylül 19, 2024

2 Okunma

Danimarka yapımı orijinal "Speak No Evil" (Gæsterne) filminin yönetmeni, James McAvoy'lu yeniden çevrimi eleştirdi.

2022 yapımı psikolojik korku filmi “Gæsterne”in (Speak No Evil) yönetmeni Danimarkalı Christian Tafdrup, filminin geçen hafta vizyona giren İngilizce yeniden çevrimi olan, Blumhouse ve Universal imzalı “Speak No Evil”dan (Sakın Ses Çıkarma) memnun olmadığını söylüyor.

James Watkins’in yönettiği yeniden çevrimde başrolleri James McAvoy ve Mackenzie Davis paylaşıyor.

Her iki filmde de bir çift, başka bir çiftle tanışıyor ve hafta sonu tatili için bu çiftin kır evine davet ediliyor. Ancak ev sahipleri kısa sürede misafirlerinin sınırlarını test etmeye başlar ve kısa bir kaçamak gibi görünen tatil kabusa döner.

Her iki film de sosyal yorum, kara komedi ve korku unsurlarını birleştiriyor ama ama son perdeleri oldukça farklı; daha geleneksel bir yaklaşım benimseyen ABD filminin aksine Danimarka filmi çok daha karamsar bir şekilde bitiyor.

Danimarka radyo programı Kulturen’e (World of Reel aracılığıyla) katılan Tafdrup, orijinal filmin daha yıkıcı olan tonunda yapılan değişiklikten, özellikle de filmin sonundan etkilenmediğini söylüyor. Filmde yapılan değişikliklerin filmi “daha az tehlikeli” hale getirdiğini ve Amerikan tüketimine daha uygun hale getirilecek şekilde tasarlandığını açıklıyor:

Amerikalılar hakkındaki meselenin ne olduğunu bilmiyorum ama onlar iyinin kötüyü yenmesi gereken bir kahramanlık hikayesi için yetiştirilmişler ve filmin bu versiyonu da bunu geliştiriyor. Dün filmi izlediğimde, bizim filmimiz gibi bir filmde asla başarılı olamayacaklarını gördüm.

Bu insanlar (ABD versiyonunda) aileleri için savaşmalı ve kötü adamları yenmeli… Bu bir tür mutlu son ve bu onların kültürlerinde o kadar derin ki Amerika bunların üstesinden gelebilmeli.

Tafdrup ayrıca yeniden çevrimin aldığı farklı tepkilere dikkat çekti; insanlar “tamamen aşırı coşkuyla ayrıldılar ve alkışladılar, güldüler ve çığlık attılar”. Yönetmen kendi filminde ise izleyenlerin “travma geçirdiğini” söylüyor.

Her iki versiyon için de eleştiriler ve izleyici puanları birbirinden çok uzak değil. Yeniden yapım şu ana kadar dünya çapında 15 milyon dolarlık bir bütçeye karşılık 23 milyon dolar hasılat elde etti.

Sakın Ses Çıkarma

Vizyon tarihi

13 Eylül 2024

|

1s 50dk

Yönetmen

James Watkins

beraberinde

James McAvoy,

Mackenzie Davis,

Aisling Franciosi

Basın

3,3

Üyeler

3,2

Seanslar! (156)

Gæsterne

1s 38dk

Yönetmen

Christian Tafdrup

beraberinde

Morten Burian,

Sidsel Siem Koch,

Fedja Van Huet

Yorum Alanı