Nicole Kidman ve Jamie Lee Curtis, Polisiye Dizi “Scarpetta”da Buluşuyor

Nicole Kidman ve Jamie Lee Curtis, Polisiye Dizi “Scarpetta”da Buluşuyor

Eylül 19, 2024

2 Okunma

Ünlü Kay Scarpetta romanlarından uyarlanan ve yaklaşık 20 yıldır geliştirme sürecinde olan "Scarpetta" için çalışmalar nihayet hızlandı.

Yaklaşık yirmi yıllık geliştirme sürecinin ardından Kay Scarpetta nihayet ekranlara geliyor. Amazon Prime Video, Patricia Cornwell’in Kay Scarpetta romanlarının uzun süredir üstünde çalışılan, büyük bütçeli dizi uyarlaması “Scarpetta” için resmi olarak iki sezonluk sipariş verdi. Dizinin başrollerini Nicole Kidman ve Jamie Lee Curtis üstlenecek.

Dizinin yardımcı oyuncu kadrosu da açıklandı; Oscar ödüllü Ariana DeBose (West Side Story), TV emektarları Bobby Cannavale (The Watcher) ve Simon Baker (Boy Swallows Universe), Rosy McEwen (Blue Jean) ve Jake Cannavale (The Offer) dizide Kidman ve Curtis’e eşlik edecek.

Patricia Cornwell’in kitapları, opera tutkunu işkolik adli tabip ve adli patolog Kay Scarpetta’yı (Kidman) takip ediyor ve genel olarak adli bilimle ilgileniyor. Dizide Kay, Virginia’ya geri dönüyor ve hem kişisel hem de profesyonel karmaşık ilişkilerle eski Baş Tıbbi Muayene Görevlisi pozisyonuna devam ediyor. Ayrıca ortaya çıkarılacak pek çok kin ve sır var.

Curtis, Kay’in uçarı kız kardeşi Dorothy’yi canlandırıyor. Bobby Cannavale eski dedektif Pete Marino’yu, Jake Cannavale ise Marino’nun daha genç bir versiyonunu canlandıracak. Baker, FBI profilcisi Benton Wesley’i, McEwen genç Kay’ı, DeBose ise Dorothy’nin kızı/Kay’in yeğeni Lucy’yi canlandıracak.

Proje yazar-dizi sorumlusu Liz Sarnoff (Barry), Blumhouse Television ve Amazon MGM Studios’un imzasını taşıyacak. Kidman, Curtis, Cornwell, Jason Blum, Per Saari, Chris McCumber ve Jeremy Gold yönetici yapımcılığa hazırlanıyor.

Cornwell, 1990 yılında “Postmortem” ile başlayarak 27 kitap yayımladı ve bugüne kadar 100 milyonun üzerinde kopya sattı.

Yorum Alanı