Netflix’e ‘Profil Transferi’ Özelliği Geldi!

Netflix’e ‘Profil Transferi’ Özelliği Geldi!

Ekim 21, 2022

105 Okunma

Netflix'te yeni özellik: Profil Transferi!Netflix, Profil Transferi adını taşıyan özelliğini Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bir kısım ülkede kullanıma sundu. Şirket, bu özellik ile kullanıcıların kişiselleştirilmiş önerilerini, görüntüleme geçmişini, listelerini ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşıyabilmesini sağlıyor.Bu özelliğin geliştirilmesinin ardında görünürde iki neden var...

Netflix’te yeni özellik: Profil Transferi!

Netflix, Profil Transferi adını taşıyan özelliğini Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bir kısım ülkede kullanıma sundu. Şirket, bu özellik ile kullanıcıların kişiselleştirilmiş önerilerini, görüntüleme geçmişini, listelerini ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşıyabilmesini sağlıyor.

Bu özelliğin geliştirilmesinin ardında görünürde iki neden var. İlki, başkalarıyla hesap paylaşan ama sonrasında hesaplarını ayırmaya karar verenler için. Yeni bir hesap açan kullanıcılar ortak kullanılan hesaptaki profillerini aktararak önceki profillerini kaybetmemiş olacaklar. İkincisi ise hesap paylaşımı yerine herkesin kendi hesabı olmasını isteyen Netflix’in elinden gelen tüm imkanları sunma çabası. Şirket kullanıcılarını artırmanın yolunu ararken önceliği onların şifrelerini başkalarıyla paylaşmasının ve ortaklaşa tek bir hesap kullanılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Netflix, 100 milyondan fazla hanenin platformu paylaşılan hesaplar aracılığıyla kullandığını düşünüyor.

Netflix’te nasıl profil transferini nasıl gerçekleştirebileceğinizi merak ediyorsanız Netflix Yardım Merkezi’ndeki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Yorum Alanı