Matthew Perry’nin Aşırı Dozdan Ölümünde 2’si Doktor 5 Kişi Suçlanıyor!

Matthew Perry’nin Aşırı Dozdan Ölümünde 2’si Doktor 5 Kişi Suçlanıyor!

Ağustos 17, 2024

25 Okunma

Sanıkların "geniş bir yeraltı suç ağının" parçası olduğu belirtiliyor.

ABD Başsavcısı Martin Estrada Perşembe günü Los Angeles’ta düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Friends” yıldızı Matthew Perry’nin ketamin nedeniyle ölümüyle ilgili olarak beş sanığın suçlandığını duyurdu.

Beş kişi arasında yatılı bir asistan, iki doktor ve “Ketamin Kraliçesi” olarak bilinen bir kadın yer alıyor. Estrada, sanıkların Perry ve diğerlerine ketamin sağlayan “geniş bir yeraltı suç ağının” parçası olduğunu ve şüphelilerin “Perry’nin bağımlılık sorunlarından yararlanarak zenginleştiğini” söyledi.

Estrada’nın açıklamasına göre beş kişiden ikisi tutuklandı: Kuzey Hollywood’un “Ketamin Kraliçesi” olarak bilinen 41 yaşındaki Jasveen Sangha, ve 42 yaşındaki Dr. Salvador Plasencia, namı diğer “Santa Monica’nın Dr. P’si”.

Deadline’ın bildirdiğine göre her ikisi de günün ilerleyen saatlerinde Los Angeles şehir merkezindeki ABD Bölge Mahkemesinde mahkemeye çıkarıldı ve suçlarını kabul etmedi. Hakim, Sangha’nın tutuklanmasını (kefaletsiz olarak hapse atılmasını) emretti ve Plasencia’nın kefaletini 100.000 dolar olarak belirledi. Plasencia’nın duruşma tarihi 8 Ekim, Sangha’nın duruşma tarihi ise 15 Ekim, ancak Adalet Bakanlığı bu tarihlerin “yakın gelecekte bir noktada konsolide edilmesini” beklediğini söyledi.

Perry’nin ölümüne sebebiyet vermekten suçlanan diğer kişiler ise şöyle: savcılara göre Perry’yi öldüren ketamini dağıttığını kabul ederek 8 Ağustos’ta ketamin dağıtmak için komplo kurma ve ölümle sonuçlanan bir ketamin dağıtma suçlamasını kabul eden 54 yaşındaki Eric Fleming; yasadışı olarak ketamin elde etmek ve Perry’ye dağıtmak için Sangha, Fleming ve Plasencia ile komplo kurduğu iddia edilen, Perry’nin yatılı asistanı 59 yaşındaki Kenneth Iwamasa ve 54 yaşındaki Dr. Mark Chavez. Ketamin dağıtmak için bir kez komplo kurma suçunu kabul eden doktor, eski ketamin kliniğinden yönlendirdiği ketamin de dahil olmak üzere Plasencia’ya ketamin sattığını itiraf etti.

Bugün açıklanan ve yerine geçen iddianameye göre, Eylül 2023’ün sonlarında Plasencia, uyuşturucu bağımlılığı geçmişi iyi belgelenen Perry’nin ketamin elde etmekle ilgilendiğini öğrendi. Plasencia, 2023’te bir kısa mesajda Perry ile alay etti ve şöyle yazdı: “Bu salağın ne kadar ödeyeceğini merak ediyorum” ve “Haydi öğrenelim.”

Savcılar, Sangha’nın, Perry’nin ölümünden sorumlu olan ketamin grubunu yaklaşık 50 şişe için 50.000 dolar talep ederek sattığını söyledi. Deadline, kıdemli bir kolluk kuvveti kaynağının “Bu, bir araya getirilmesi çok zor bir dava” ve “muhtemelen daha sonra başka tutuklamalar da olacak” dediğini aktarıyor.

Perry, 28 Ekim 2023’te 54 yaşında Los Angeles’taki evinde, jakuzide ölü bulunmuştu. 15 Aralık 2023’te Los Angeles İlçe Tıbbi Muayene Ofisi, Perry’nin “ketaminin akut etkilerinden” dolayı vefat ettiğini açıkladı. Otopsi raporunda ayrıca boğulma, koroner arter hastalığı ve opioid kullanım bozukluğunu tedavi etmek için kullanılan bir ilaç olan buprenorfinin de ölümüne katkıda bulunduğu belirtildi.

Bu davadaki ayrıntılar ve Perry’nin son aylarındaki davranışları giderek daha fazla öğrenildikçe, hem yakın zamanda yayınlanan anılarında hem de kamuoyu önünde ayık bir yaşamı benimsediğini ısrarla vurgulayan “Friends” yıldızının farklı bir portresi ortaya çıkıyor.

Her ne kadar birçok kişi öldüğünde ayık olduğuna inansa da, birden fazla Emmy adayı olan Kanadalı-Amerikalı aktörün alkol ve reçeteli ilaç bağımlılığıyla mücadele konusunda uzun bir geçmişi vardı. Ölümünden kısa bir süre önce Perry, mücadelelerinden ve bağımlılıkla mücadele eden başkalarına yardım etme arzusundan yüksek sesle bahsediyordu. Geçmişteki ve şimdiki mücadelelerini 2022’nin en çok satan anı kitabı “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”de anlattı.

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER