Joaquin Phoenix’in Sete 5 Gün Kala Terk Ettiği Filmin Yapımcısı Konuştu: “Bu Bir Kabustu…”

Joaquin Phoenix’in Sete 5 Gün Kala Terk Ettiği Filmin Yapımcısı Konuştu: “Bu Bir Kabustu…”

Ağustos 13, 2024

34 Okunma

Phoenix, eşcinsel bir dedektifi konu alan isimsiz filmi çekimlerin başlamasına beş gün kala terk etti.

Joaquin Phoenix, Todd Haynes’in (May December) yeni filminin prodüksiyonunu aniden ve beklenmedik bir şekilde bıraktı.

Bir eşcinsel dedektif hikayesi olan filmde Phoenix, 1930’ların Los Angeles’ında polis olan Richard Rent’i canlandıracaktı. O ve derinden asimile olmuş bir Kızılderili öğretmen olan Joe Thomas (Danny Ramirez), şehrin yozlaşmış siyasi yapısının hedefi haline gelirler.

Birlikte hayatta kalmak için Meksika’ya kaçarlar. Küresel savaş tehdidi yaklaşırken, Batı kıyı şeridinin nemli ormanlarında, geçmişe, geleceğe ve kendilerine ilişkin algılarını yeniden düzenleyen acımasız ama şefkatli bir aşk ilişkisine girerler.

Deadline’a göre, Phoenix Comic-Con’dan hemen önce aniden projeyi terk ettiğinde Guadalajara’daki çekimlere sadece beş gün kalmıştı ve kimse bunu beklemiyordu.

Sonuçta Phoenix’in gitmesiyle film “tamamen öldü”. Yapımcılar son iki haftayı projeyi tekrar bir araya getirmeye çalışarak harcadılar ama sonuç alamadılar ve bazı ekip üyelerine ödeme yapılması gerektiği bildirildi.

Phoenix’in neden bu kadar aniden ayrıldığı belli değil, ancak bazı raporlar aktörün bu rolden “korktuğunu” iddia ediyor.

Filmin tecrübeli yapımcısı, 1990’lardan beri Haynes ile çalışan ve Killer Films şirketini yöneten Christine Vachon, haberi Facebook hesabından doğruladı ve yaşadıklarının “bir kabus” olduğunu ekledi.

Bazıları Phoenix’in filmin sertliği konusunda çekindiğini düşünüyor ancak Vachon, film fikrini ilk ortaya atan kişinin Phoenix olduğunu ve projeyi yazar Jon Raymond ile birlikte geliştirip Haynes’e getirdiğini söylüyor:

Eğer parmak sallamak ya da ‘heteroseksüel bir oyuncuyu [gay rolünde] seçmenin karşılığı budur’ diye bizi uyarmak istiyorsanız – YAPMAYIN. Bu onun BİZE getirdiği projeydi.

Haynes da geçen yıl IndieWire’a verdiği bir röportajda açık sahnelerle filmin muhtemelen NC-17 notu alacağı noktaya kadar “daha ileri gitmeye” zorlayanın Phoenix olduğunu belirtmişti.

Haynes ayrıca o dönemde şunları söyledi: “Tüm deneyim Joaquin tarafından tetiklendi. Bu, onun cesareti, engelleri aşma ve bu ilişkideki rahatsız edici yerlere gerçekten girme arzusu tarafından harekete geçirildi.”

Phoenix’in neden bu kadar aniden ayrıldığıyla ilgili soruların yanı sıra, bunun onu gelecekte nasıl etkileyeceği, projeye emek verenlerin ödemelerinin nasıl gerçekleşeceği ve Killer Films’in bundan ne kadar kötü etkileneceği gibi sorular da geçerliliğini koruyor.

Joaquin Phoenix yakında, “Joker” devam filmi “Joker: İkili Delilik” ile sinemalarda olacak.

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER