HBO Max Türkiye’de yayın hayatına başlıyor!

HBO Max Türkiye’de yayın hayatına başlıyor!

Ekim 21, 2022

113 Okunma

Uzun zamandır ülkemizde yayına girmesi beklenen HBO Max, RTÜK lisansını aldı ve Türkiye’de faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

Çevrim içi yayın platformların sayısı gün geçtikçe artarken ülkemizde yayın yapan şirketlerin sayısı da artmaya devam ediyor. Son dönemde birçok yayın platformu Türkiye’de faaliyetlerine başladı. Bu platformların arasına ise çok yakında HBO Max da girecek gibi görünüyor.

HBO Max, Türkiye’de yayın yapmak için gerekli izinleri aldı

egirişim.com‘un yaptığı habere göre HBO Max, RTÜK lisansını aldı ve Türkiye içerisinde faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor. Haberin detaylarında HBO Max‘ın geçtiğimiz günlerde RTÜK’e lisans başvurusu yaptığı ve bu başvurunun kabul edildiği belirtiliyor.

House of the Dragon ikinci sezonu yeni bir isimle gelebilir

Warner Bros. yapılan iddiaları yalanladı

Tüm bu yapılan iddialar ve çıkan haberlerin üzerine ise Warner Bros. Discovery’den bir açıklama geldi. Şirketten yapılan açıklama ile maalesef HBO Max’in Türkiye’de yayın hayatına girmeyeceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor:

Basında çıkan son haberlerin aksine, Warner Bros. Discovery olarak HBO Max’i Türkiye’de yayına almak gibi bir planımız yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, Warner Bros. Discovery, 2023 yılında HBO Max ve Discovery Plus servislerini birleştirme kararı aldı. Warner Bros. Discovery’nin sunacağı bu yeni hizmet, 2024’ten itibaren Avrupa’da kullanıma sunulacak ve ilk olarak HBO Max’in hali hazırda mevcut olduğu pazarlarda yayına başlayacaktır.

HBO Max, Türkiye içerisinde de oldukça fazla izleyicisi bulunan Game of Thrones ve House of Dragons gibi diziler sayesinde kısa sürede birçok kullanıcıya ulaşmış durumda. Peki siz HBO Max platformunun Türkiye hakkında aldığı karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

dizifilmGame of Throneshbo maxHBO Max Türkiye

Yorum Alanı