En İyi Arnold Schwarzenegger Filmleri!

En İyi Arnold Schwarzenegger Filmleri!

Temmuz 31, 2024

67 Okunma

İyi ki doğdun Arnold Schwarzenegger!

Bugün 77. yaşını kutlayan Arnold Schwarzenegger; senelerce soyadını okumayı beceremediğimiz, neredeyse her filmini bildiğimiz, Terminatör’den hamile kalan vefakar babaya varana dek geniş bir skalada karşımıza çıkan bir yıldız. Biz de ünlü oyuncunun doğum günü şerefine en iyi Schwarzenegger (bu arada Şıvarzenegır diye okunuyor) filmlerini listeledik!

30 Temmuz 1947 Graz doğumlu, Avusturya kökenli Arnold Schwarzenegger, oyunculuk kariyerinden önce vücut geliştime şampiyonluğu ile tanınıyordu.

1966’da Avrupa şampiyonu olduktan sonra kariyerindeki ilk Uluslararası Vücut geliştirme şampiyonluğunu N.A.B.B.A Mr. Universe yarışması ile 1967 yılında İngiltere’de kazandı. O yıllarda bilinen en büyük organizasyonda 5 kez şampiyon oldu. Ancak onu hem vücut geliştirme sporunda zirveye oturtan hem de “modern” dünyaya ikon olarak tanıtan yarışma Amerikalı bir serbest girişimci ve spor malzemeleri taciri olan Joe Weider’ın düzenlediği ve daha sonra vücut geliştirmenin Oscar’ı olarak kabul edilen I.F.B.B (International Federation of BodyBuilding) Mr. Olympia 1970 oldu.

Schwarzenegger burada 6 kez Mr. Olympia unvanını aldığında artık tam anlamıyla yükselmeye hazır bir yıldızdı. Amerika’da profesyonel spor hayatını sürdürdüğü yıllarda Hollywood tarafından işlenmeye hazır elmas muamelesi gördü ve fiziğine uygun rollerde sinema izleyicisinin karşısında boy göstermeye başladı. Sinema kariyerinde özellikle Terminatör filmleriyle ünlendi.

1979 yılında Wisconsin Üniversitesi İşletme ve Ekonomi bölümünden mezun olan Arnold Schwarzenegger 2003 – 2011 yılları arasında California Eyaleti Valisi olarak da görev yaptı.

İşte ünlü aktörün kariyerinden öne çıkan filmler…

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER