Disney, Robert Downey Jr.’ın Marvel’a Geri Dönüşü İçin Servet Harcıyor!

Disney, Robert Downey Jr.’ın Marvel’a Geri Dönüşü İçin Servet Harcıyor!

Temmuz 31, 2024

44 Okunma

Robert Downey Jr., Marvel Sinematik Evreni'ne Doctor Doom olarak dönecek...

Marvel Studios’un, San Diego Comic-Con’daki panelinde Robert Downey Jr.’ın Doctor Doom olarak geri dönüşünü duyurması, katılımcılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Comic-Con’un ünlü H Salonu’nun dışındaki tepkiler ise biraz daha karışıktı.

Marvel Sinematik Evreni’nde on yıl boyunca Iron Man karakterine hayat veren aktörün, “Avengers: Doomsday”de Doctor Doom olarak geri dönecek olması bazı hayranları heyecanlandırırken, bazıları bunun, Marvel Studios’un son fiyaskolarından sonra büyük bir çaresizlik içinde olduğunu gösterdiğini düşünüyor.

Aktörün yeni bir karakterle geri dönecek olması, bunun nasıl bir tutarlılıkla yapılacağına dair tartışamaları da ateşledi. Şimdilik, çizgi romanlardaki bir hikaye örgüsünden ilham alarak, Doctor Doom’un MCU versiyonunun bir Tony Stark varyantı olacağı yönündeki teoriler baskın görünüyor ancak Marvel’dan bu konuda bir açıklama gelmedi.

Robert Downey Jr. MCU’ya Geri Dönüyor: Marvel’ın Comic-Con Panelinden Tüm Detaylar!

Sonuçta nasıl olursa olsun, Marvel Studios, Marvel Sinematik Evreni’nin yapı taşı olan Downey Jr.’ı geri getirecek ve görünüşe bu, Disney’e bir servete mal olacak. Variety’deki yeni bir makale, hem aktörü hem de yönetmenler Anthony ve Joe Russo’yu geri getirmenin maliyetini ortaya koydu.

Makale, Marvel’ın gelecek iki Avengers filmini yönetmek için yalnızca Russo kardeşlere 80 milyon dolar ödeme yapacağını söylüyor. Ayrıca Downey Jr.’ın iki filmde de Doctor Doom’u oynamak için bundan “önemli ölçüde daha fazla” kazanacağı belirtiliyor.

Downey’nin anlaşması aynı zamanda özel jet seyahati, özel güvenlik ve “karavan kampı” gibi birçok avantaja da sahip. Downey, MCU’nun açık ara en yüksek maaş alan üyesi olmaya devam ediyor; kaynaklar, aktörün ilk üç fazda on Marvel filminde rol almasının karşılığında 500 milyon ila 600 milyon dolar arasında bir gelir elde ettiğini söylüyor.

Russoların anlaşması, filmin hasılatından elde edilecek geliri içermiyor ancak film 750 milyon dolar ve 1 milyar dolar eşiklerini geçtiğinde prim alacaklar. Kardeşler aynı zamanda iki filmin yapımcılığını da kendi AGBO yapım şirketleri aracılığıyla yapacaklar ki bu, Marvel’ın genellikle yapmadığı bir şey.

Kaynaklar ayrıca Downey’nin MCU’ya geri dönmeyi ancak Russo kardeşlerin geri dönmesi durumunda kabul ettiğini söylüyor. Yeni “Avengers”ın çekimleri 2025’in ikinci çeyreğinde Londra’da başlıyor.

Yorum Alanı