Daisy Ridley, Gizemli Agatha Christie Dizisinde Başrolü Kaptı

Daisy Ridley, Gizemli Agatha Christie Dizisinde Başrolü Kaptı

Aralık 6, 2022

130 Okunma

Gerçek hayattan esinlenen dizi, ünlü polisiye yazarının 11 günlük ortadan kayboluşunu anlatıyor.

Daisy Ridley, tüm zamanların en ünlü polisiye yazarlarından biri olan Agatha Christie’nin dahil olduğu gerçek hayattaki bir olaydan esinlenen dizinin kadrosuna dahil olan ilk isim oldu. Dizi, Nina de Gramont tarafından kaleme alınan “The Christie Affair” adlı romandan uyarlanıyor.

Christie’nin 11 gün boyunca gizemli bir şekilde ortadan kaybolması sırasında neler yaşanmış olabileceğine dair bir bakış sunacak olan “The Christie Affair”in senaryosu şu sıralar Juliette Towhidi tarafından yazılıyor.

“The Christie Affair” romanı, Christie’nin o zamanki kocası Archibald Christie’nin metresi ve daha sonra ikinci eşi olan Nancy Neele’nin kurgulanmış bir versiyonu olan Nan O’Dea’nın (Ridley tarafından canlandırılacak karakter) bakış açısından anlatılıyor. Hikaye, Christie’nin en kötü şöhretli gizemlerinden biri olan The Murder of Roger Ackroyd‘u yayınlandığı 1926’da geçiyor. Ayrıca, O’Dea’nın İrlanda’daki gençliğini, ilişkisinin başlangıcını ve bunun tarihin en ilgi çekici çözülmemiş vakalarından biriyle nasıl etkileşime girdiğini de kapsayarak ilerliyor.

En çok 2015 yılında “Star Wars Episode VII: The Force Awakens” ile başlayan Star Wars devam üçlemesindeki Rey karakteriyle tanınan Daisy Ridley’nin bu seri dışındaki en önemli rollerinden biri de Agatha Christie bağlantılıydı. Ridley, 2017 yılında Kenneth Branagh tarafından sinemaya aktarılan “Doğu Ekspresinde Cinayet” filmindeki mürebbiye Miss Mary Debenham karakterine hayat vermişti.

“The Christie Affair” dizisinin oyuncu kadrosundaki diğer isimler henüz belli değil. Başrolü üstlenen Daisy Ridley, Miramax TV için çekilecek dizinin yürütücü yapımcılığını da üstlenecek.

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER