“Bir Zamanlar Gelecek: 2121” 28 Haziran’da Vizyona Giriyor!

“Bir Zamanlar Gelecek: 2121” 28 Haziran’da Vizyona Giriyor!

Haziran 25, 2024

15 Okunma

Türkiye’nin ilk uzun metraj kadın bilim kurgu yönetmeni Serpil Altın’ın filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” 28 Haziran’da vizyona giriyor.Gelecekte dünyamıza sınırlı yaşamlar sunacak olan iklim krizi hayatlarımızda ne tarz değişiklikler yaratacak? Yeni doğan bir birey yaşlı bir bireyin yerini mi alacak? İklim krizi ve yoksunluk insanları bu tarz ikilemde bırakacak hayatlar mı sunacak? Bazı seç...

Türkiye’nin ilk uzun metraj kadın bilim kurgu yönetmeni Serpil Altın’ın filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” 28 Haziran’da vizyona giriyor.

Gelecekte dünyamıza sınırlı yaşamlar sunacak olan iklim krizi hayatlarımızda ne tarz değişiklikler yaratacak? Yeni doğan bir birey yaşlı bir bireyin yerini mi alacak? İklim krizi ve yoksunluk insanları bu tarz ikilemde bırakacak hayatlar mı sunacak? Bazı seçimler elimizde olabilecek mi?

Türkiye’nin ilk yeşil film girişimi olma özelliğini de taşıyan film gelecekte yeraltında yaşamak zorunda olan bir ailenin çelişkilerini, sorgulamalarını ve isyanlarını konu alıyor.

Yönetmen Serpil Altın’ın yeni filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” bu sorulara gerçekçi bir distopya ile cevap arıyor…

Film gösterdiği gerçeklik ve hızla yürümekte olduğumuz acı ama trajik sonun çarpıcı bir tasviri. Altın gerçekleri gösterirken aynı zamanda umudu da yüreklerde yeşertiyor.

Katıldığı uluslararası festivallerde toplam 15 ödül kazanan ve Türkiye’deki gösterim tarihi heyecanla beklenen film 28 Haziran’da vizyona giriyor. “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” Türkiye’nin ilk gerçekçi bilim kurgu filmi olma özelliğini taşıyor.

“Bir Zamanlar Gelecek: 2121” filminin konusu ne?

Gelecekte iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelmiştir. “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen her yeni hayat karşılığında yaşlı nesilden birinin yok edilmesi gerekmektedir. Ve bir gün, bu sistemde yaşayan ailenin hayatı, beklenmedik bir bebek haberiyle sarsılır.

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir yeşil film girişimi olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Serpil Altın’ın, yapımcılığını ve eş senaristliğini Korhan Uğur’un yaptığı “Bir Zamanlar Gelecek: 2121”in kadrosunda sevilen oyuncular Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu ve Sukeyna Kılıç yer alıyor. Altın ülkemizde benzeri olmayan bu filmle, Türkiye’nin ilk uzun metraj kadın bilim kurgu ve distopya yönetmeni…

Yeraltı toplumundaki aile dinamiklerine dair karanlık ve komik bir distopya hikâyesini oldukça özgün bir konseptte anlatan “Bir Zamanlar Gelecek: 212128 Haziran tarihinde tüm Türkiye’de gösterime giriyor.

Yönetmen Altın, ilk gerçekçi bilim kurgu filmi olan “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” hakkında “Size filmimle uçan arabalar, uzay yolculukları, gezegenler arası savaşlar vadetmiyorum. Karanlık bir gelecekte her şeyin değiştiği, bugün önemsemediğimiz sorunların ileride yol açacağı felaketlerin yaşandığı bir dünya ve insanlığın gelecekten gönderdiği bir mektubu sunuyorum.” diyor.

Kaynak: Serpil Altın Film

Yorum Alanı