Amfizem ile Mücadele Eden David Lynch Asla Emekli Olmayacağını Açıkladı

Amfizem ile Mücadele Eden David Lynch Asla Emekli Olmayacağını Açıkladı

Ağustos 7, 2024

45 Okunma

David Lynch sağlık durumu hakkındaki son gelişmeleri paylaştı.

Ünlü yönetmen David Lynch, amfizem tanısı nedeniyle yönetmenliği bırakmayı planlamadığını belirten bir bildiri yayınladı.

“Twin Peaks”in yaratıcısı ve “Blue Velvet” ve “Mulholland Drive” gibi filmlerin yönetmeni 78 yaşındaki Lynch, bu hafta Sight & Sound’a (The Independent aracılığıyla) şu anda evde hapis olduğunu söyledi ve hastalığını anlattı:

Uzun süredir sigara içmekten dolayı amfizem hastasıyım ve bu yüzden istesem de istemesem de eve hapsoluyorum. Soğuk algınlığında bile hastalanmak benim için çok kötü olur.

Amfizem, nefes darlığına neden olan kronik bir akciğer rahatsızlığı ve birincil nedeni sigara içmek ya da kirletici maddelere maruz kalmak.

Yönetmen oksijeni bitmeden ancak kısa bir mesafe yürüyebildiğini ekliyor ve uzaktan film çekemediği sürece bir daha film yönetme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor: “İş bu noktaya gelirse uzaktan yapardım, bu hoşuma gitmezdi.”

Bu yorumlar Lynch’in kısa sürede sağlık durumu nedeniyle yönetmenlikten emekli olabileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı. Ancak şimdi sosyal medyada yayınlanan bir açıklamada emeklilikle ilgili her türlü konuşmayı reddediyor ve şunları söylüyor:

Evet, uzun yıllar sigara içmemden dolayı amfizem hastasıyım. Sigara içmekten çok keyif aldığımı söylemeliyim, tütünü de çok seviyorum, kokusunu, sigarayı yakmayı, içmeyi ama bu zevkin bir bedeli var, benim için bedeli amfizem.

İki yılı aşkın süredir sigarayı bıraktım. Son zamanlarda birçok test yaptırdım ve iyi haber şu ki, amfizem dışında mükemmel durumdayım. Mutlulukla doluyum ve asla emekli olmayacağım. İlginizi gerçekten takdir ettiğimi bilmenizi isterim.

Lynch en son Showtime için “Twin Peaks: The Return” dizisini yönetmişti.

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER