Adana Altın Koza’nın Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu!

Adana Altın Koza’nın Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu!

Ağustos 27, 2024

60 Okunma

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda finale kalan 11 film açıklandı.Bu filmlerden Türkiye'de ilk kez izleyici karşısına çıkacak 10 filmin 5'i dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirecek.23-29 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde, Türkiye'de ilk kez gösterilecek filmler belirlendi. 16 kategoride Altın...

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda finale kalan 11 film açıklandı.

Bu filmlerden Türkiye’de ilk kez izleyici karşısına çıkacak 10 filmin 5’i dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirecek.

23-29 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde, Türkiye’de ilk kez gösterilecek filmler belirlendi. 16 kategoride Altın Koza Ödülleri‘nin sahiplerini bulacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması‘nda yer alacak 11 film, Feride Çiçekoğlu, Janet Barış ve Mehmet Açar’ın oluşturduğu seçici kurulun değerlendirmesiyle seçildi.

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali – Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

Bildiğin Gibi Değil – Vuslat Saraçoğlu

Döngü – Erkan Tahhuşoğlu

Gecenin Kıyısı – Türker Süer 

Hakkı – Hikmet Kerem Özcan

Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri – Murat Fıratoğlu 

Hiçbir Şey Yerinde Değil – Burak Çevik

On Saniye – Ceylan Özgün Özçelik

Ölü Mevsim – Doğuş Algün

Su Yüzü – Zeynep Köprülü

Umut (Hêvî) – Orhan İnce

Yeni Şafak Solarken – Gürcan Keltek 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması‘nda, En İyi Film Ödülü‘ne 1 milyon 500 bin TL para ödülü verilecek. Nuri Bilge Ceylan’ın başkanlık edeceği jüri, oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ile film eleştirmeni ve küratör Müge Turan‘dan oluşuyor.

Kaynak: BoxOffice Türkiye

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER