2. Fethiye Film Festivali Etkinlik Programı Belli Oldu!

2. Fethiye Film Festivali Etkinlik Programı Belli Oldu!

Ekim 17, 2024

4 Okunma

Fethiye Film Festivali bu sene 20-24 Kasım tarihleri arasında Fethiyeli sinemaseverlerle buluşacak.

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği / FEFSAD tarafından, Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle ikincisi düzenlenen Fethiye Film Festivali bu sene 20-24 Kasım tarihleri arasında Fethiyeli sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

2. Fethiye Film Festivali’nde, 20 film gösterim seansında toplam 50 kısa film, 7 uzun metrajlı film gösterimi yapılacak. 48 ülkeden 732 film başvurusunun yapıldığı festivalde kurmaca, deneysel, belgesel, canlandırma ve komedi kategorilerindeki filmler Aksin Sinemaları’nda seyirciyle buluşacak. Ayrıca festival komitesinin seçtiği yedi uzun metrajlı filmde bu sene festivalde gösterilecek.

Uzun metrajlı filmlerden ilki, aynı zamanda festivalin açılış filmi olan Yüksel Aksu imzalı Dondurmam Gaymak. Filmin gösterimi 20 Kasım Çarşamba günü Antik Telmessos Tiyatrosu’nda saat 19.30’da yönetmeni Yüksel Aksu’nun katılımıyla yapılacak. Festivalde ayrıca Metin Yeğin imzalı Üç Kadın Bir Grev, Önder Şengül’ün ilk uzun metrajlı filmi Balinanın Bilgisi, Selman Nacar’ın Tereddüt Çizgisi, Emre Kavuk’un Dijital Esaret ve Eylem Kaftan’ın Bir Gün 365 Saat filmleri de seyirciyle buluşacak.

Festivalde iki panel yer alıyor!

“Sinemaya Kadın Dokunuşu” panelinde, kadınlar film endüstrisinin yaratıcı ve teknik beyinleri, deneyimlerini ve hikayelerini paylaşacak. Dr. Eda Arısoy moderatörlüğünde; görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, ses tasarımcısı Mine Pakel, yönetmen Banu Sıvacı ile oyuncu Hatice Aslan’ın konuşmacı olarak yer aldığı bu özel etkinlikte, sinema tutkunları ve sektörde kariyer yapmak isteyenler, ilham verici konuşmalar ve samimi, sohbetle dolu bir deneyim yaşayacak. Etkinlik 23 Kasım’da Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

“Sinema, Gerçek ve Yapay Zeka” panelinde Prof Dr A. Şefik Güngör moderatörlüğünde; Prof. Dr. Önder Erkaslan, Prof. Dr. Ahmet Gürata, Doçent Dr. Sevcan Sönmez ve dijital içerik üreticisi Ozan Sihay konuşmacı olarak yer alıyor. Yapay Zeka’nın, etkisini büyük ölçüde yarattığı gerçeklik duygusuna borçlu olan sinemanın her teknolojik yenilikle olduğu gibi daha da gelişmesine mi yol açacağı, yoksa bir tür bilgisayar oyununa, interaktif bir simülasyona mı dönüşeceği konusunda etkilerinin tartışılacağı panel 24 Kasım’da saat 13.00’da Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılacak.

Ustalara Saygı Kuşağı: Metin Erksan

Sinema eleştirmeni Yalçın Savuran’ın katılımı ve Festival Koordinatörü Efser Semizoğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenecek Metin Erksan söyleşisi 21 Kasım’da saat 13.00’da başlayacak olan söyleşi Likya Sanat Yolu’nda gerçekleşecek.

Sanattan İlham Alan Filmler

Sanat Tarihçisi Ayşe Bayvas tarihteki meşhur ressamların meşhur eserlerinin hangi film yönetmenlerine ilham kaynağı olduğunu anlatacak. Etkinlik 21 Kasım’da saat 16.00’da Ceres Performans Gösteri Merkezi’nde yapılacak.

İlk Filmimi Nasıl Çektim?

Festivalin bu bölümdeki konuğu ünlü yönetmen Turgut Yasalar olacak. 22 Kasım’da Ceres Performans Gösteri Merkezi’nde yer alacak söyleşinin başlama saati 13.00.

Belgesel Gösterimi: Nazım Hikmet 120 Yaşında

Festivalin bu bölümdeki konuğu Nebil Özgentürk. Yapımcılığını Nazım Hikmet Sanat Vakfı ve Bir Yudum İnsan Film’in üstlendiği “Nazım Hikmet 120 Yaşında” belgeseli gösterimi sonrasında yapılacak söyleşide Nazım Hikmet’i canlandıran oyuncu Şahin Sancak da yer alacak. Söyleşi 22 Kasım’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da başlayacak.

Ayrıca FEFSAD dernek ve yönetim kurulu üyesi Neşe Kayardı’nın yapımcılık ve yönetmenlik yaptığı “Kim Bunlar Biz Kimiz” adlı kısa belgesel de Türkiye prömiyerini 2.Fethiye Film Festivalinde gerçekleştirecek.

24 Kasım Pazar akşamı, film müziklerinden oluşan bir repertuardan oluşan kapanış konseri ile 2. Fethiye Film Festivali son bulacak.

Yorum Alanı