Beren Saat,

Beren Saat,

Ağustos 2, 2024

45 Okunma

Beren Saat, sinema sektörüne

Beren Saat, sinema sektörüne “Gizli Dolap” filmiyle geri dönüyor!

Dizi ve film dünyasında sıkça teklif alan oyunculardan biri olan Beren Saat’in yeni projesine dair detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Kısa süre önce yeni bir sinema filmi çekeceğini duyuran Beren Saat‘in, bu filmi OGM Pictures ile birlikte yapacağı açıklandı.

Daha önce “İstanbul İçin Son Çağrı” adlı dijital filmde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaşan Saat, yine aynı şirketle çalışacak. Filmin yönetmenliğini son yıllarda adından sıkça söz ettiren “Bergen” ve “Bihter” filmlerini çeken Caner Alper ve Mehmet Binay üstlenecek. Şu an için ismi “Gizli Dolap” olan filmin senaryosunu Burcu Görgün ele alacak. Planlanan programa göre giderlerse filmin çekimleri sonbaharda başlayacak.

Beren Saat kimdir?

Beren Saat, 1984 doğumlu televizyon ve sinema oyuncusu. Birçok tv dizisinde oynadı, ancak en çok “Aşk-ı Memnu” dizisindeki Bihter Ziyagil rolüyle hatırlanır. Ankara’da doğup büyüdü. TED Ankara Koleji’nden mezun oldu. Başkent Üniversitesi’nde İşletme okurken “Türkiye’nin Yıldızları” adlı, aktör ve aktris yetiştirme konseptli yarışma programına katıldı. Bu programda ikinci olmasına karşın dikkatleri fazlasıyla üzerine çekti. Önce “Aşkımızda Ölüm Var” dizisinde kendine bir yer buldu, ardında ilk başrolünü “Aşka Sürgün” dizisiyle kaptı. 1970 ve 1980’ler dönemini anlatan “Hatırla Sevgili” dizisinde Yasemin rolünde izleyicilerle buluştu. Daha sonra Halit Ziya Uşaklıgil´in eserinden uyarlanan “Aşk-ı Memnu” da oynadı. Bu dizi izlenme rekorları kırarken, Beren Saat de rol arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ gibi Türkiye’nin en ünlü ve en çok kazanan oyuncuları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Daha sonra “Fatmagül’ün Suçu Ne” ve “Revenge” adlı Amerikan ABC televizyonu yapımının Türkiye uyarlaması olan “İntikam” dizilerinde başrolde oynadı. Beren Saat, sinema filmlerinde de rol aldı. “Güz Sancısı“, “Gecenin Kanatları” gibi filmlerde oynadı. 2012 yapımı “Gergedan Mevsimi” filminde Monica Bellucci’yle birlikte çalışma şansı buldu. 2012 yılından bu yana tanınmış pop şarkıcısı Kenan Doğulu ile birliktedir. 2014’ün Şubat ayında bu ikili nişanlandı ve Temmuz’da Amerika Birleşik Devletleri’nde evlendiler. Son yıllarda, yine çok konuşulan “Atiye” ve “İstanbul İçin Son Çağrı” gibi yapımlarda da yer aldı.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER