Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (31 Mayıs 2024)

Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (31 Mayıs 2024)

Haziran 1, 2024

71 Okunma

Bu hafta 5'i yerli 10 film vizyona giriyor.Aralarında çok sevilen çizgi roman karakterinin üç boyutlu animasyonu Mark Dindal imzalı

Bu hafta 5’i yerli 10 film vizyona giriyor.

Aralarında çok sevilen çizgi roman karakterinin üç boyutlu animasyonu Mark Dindal imzalı “Garfield” da var.

Garfield (The Garfield Movie)

Süre: 101dk

Tür: Animasyon, Aile, Komedi, Macera

Yönetmen: Mark Dindal

Senarist: Paul Kaplan , Mark Torgove , David Reynolds

Yapımı: 2024 – Hong Kong ,  Hindistan ,  İngiltere ,  ABD

Dünyaca ünlü, pazartesilerden nefret eden ve lazanyayı seven ev kedisi Garfield (Chris Pratt), sıradan günlerinden birinde hayatının en beklenmedik macerasına atılır!

Garfield, uzun süredir kayıp olan babası sokak kedisi Vic (Samuel L. Jackson) ile beklenmedik bir karşılaşma yaşar. Bu karşılaşma sonucu Garfield ve sadık köpek arkadaşı Odie, kusursuz ve şımartılmış hayatlarından uzaklaşır. Garfield ve Odie, alıştıkları konfor alanından çıkıp Vic’in renkli ve tehlikeli dünyasına adım atmak zorundadırlar.

Karanlıktan Kaçış

Süre: 97dk

Tür: Gerilim, Gizem, Suç

Yönetmen: Tolga Toga

Senarist: Tolga Toga

Yapımı: 2023 – Türkiye

Anıl, başarılı bir gazetecidir. Büyük ihanet yaşadıktan sonra derin bir bunalıma sürüklenir ve şehrin karmaşasından uzaklaşmak için sakin bir orman evinde yaşamaya başlar. Beklenmedik bir kaza sonucu Esin ile tanışması, Anıl’ın planlarını alt üst eder. Unutkanlık hastası olan Esin, peşindeki tehlikelerden kaçarken Anıl’ın da hayatını tepetaklak eder. Anıl, Esin’i saklamaya mecbur kalır ve bu kaçış onları beklenmedik bir yolculuğa sürükler.

Şeytanla Bir Gece (Late Night with the Devil)

Süre: 86dk

Tür: Korku

Yönetmen: Cameron Cairnes , Colin Cairnes

Senarist: Cameron Cairnes , Colin Cairnes

Yapımı: 2023 – Avustralya ,  ABD

1977 yılında geçen film, Cadılar Bayramı’nda yapılan ‘Gece Baykuşları’ isimli talk show’da yaşananları konu alıyor.

Johnny Carson’ın rakibi Jack Delroy (David Dastmalchian), bütün ülkede uykusuzluk yaşayanların başvurduğu ‘Gece Baykuşları’ talk show’unun sunucusudur. Dizinin reytingleri Jack’in karının trajik ölümüyle düşüşe gecer. Talihini geri kazanmak için çaresiz kalan Jack, 31 Ekim 1977’de eşi benzeri olmayan bir Cadılar Bayramı etkinliği planlar. Fakat kötülüğü Amerika’nın oturma odalarına salmak üzere olduğunun farkında değildir.

Kara Ayin (From Black)

Süre: 110dk

Tür: Korku

Yönetmen: Thomas Marchese

Senarist: Thomas Marchese , Jessub Flower

Yapımı: 2023 – ABD

Küçük oğlunu 5 yıl önce kaybeden Cora (Anna Camp), suçluluk duygusu altında ezilen genç bir annedir. Oğlunun geri getirmek ve ruhu ile iletişime geçebilmek için ona sunulan bir ayine katılır. Fakat bu ayin,  her şeyi değiştirecektir.

Turbo

Süre: 94dk

Tür: Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: Cem Özüduru

Senarist: Ozan Ağaç , Cem Özüduru

Yapımı: 2024 – Türkiye

Yakın arkadaşları İbo’nun küçük kardeşi Burak, ertesi sabah askere gideceği için Erkan (Tanju Bilir) ve Murat (Lorin Merhart) onu uğurlamadan önce biraz eğlendirmek, keyiflendirmek ve bir pavyon sefası deneyimletmek isterler. Şehre gece çökerken dört arkadaş daha yeni modifiye edilmiş, ışıklandırılmış, turbo gaz sistemi takılmış Şahin model arabaya doluşup bir maceraya atılırlar. Fakat saatler geçtikçe aralarındaki problemler giderek su yüzüne çıkar, aralarındaki sinir seviyesi ve tartışmalar artar.

Mendebur

Süre: 93dk

Tür: Gerilim, Korku

Yönetmen: Ali Aslan

Senarist: Ali Aslan

Yapımı: 2024 – Türkiye

Ali Aslan’ın yönetmenliğini yaptığı korku ve gerilim türündeki 2024 yapımı filmin oyuncu kadrosunda Aslı Bekiroğlu, Ahmet Kayakesen, Cem Özer, Selahattin Taşdöğen ve Şevki Özcan gibi isimler yer alıyor.

Exhuma (Pamyo)

Süre: 134dk

Tür: Gerilim, Gizem, Korku

Yönetmen: Jang Jae-hyeon

Senarist: Jang Jae-hyeon

Yapımı: 2024 – Güney Kore

Film, etrafları doğaüstü olaylarla sarılmış olan varlıklı bir ailenin çocuklarını kurtarmak için yükselen genç şaman ikilisi Hwa Rim ve Bong Gil’den yardım almasını ve bunun sonucunda gelişen olayları anlatmakta.

The Hope (Umut)

Süre: 115dk

Tür: Dram

Yönetmen: Servet Aksoy

Senarist: Ebru Cengiz Ergen

Yapımı: 2023 – Türkiye

Adil Deniz (Mehmet Ali Erbil) isimli yazar, edebiyat dünyasına damga vuran eserini yayınlamasının üzerinden yıllar geçse de hâlâ yeni kitabını tamamlayamamıştır. Kendisine Alzheimer teşhisi koyulduktan sonra yıllardır gizlenen sır gün yüzüne çıkacaktır. Kızı Serap (Gizem Denizci) için ilgisiz erkek arkadaşı Taşkın’dan hamile kalmasının üzere babasının hastalığını öğrenmesi, zor günlerin habercisi olmuştur. Dina (Wilma Elles) isimli ünlü bir editör, Amerika’da dünyaya getirdiği kızı Alix’i (Alix Kermes) söylemeye mecbur kaldığı yalanlarla yetiştirmiştir. Kanser hastalığının son evresinde kızına her şeyi anlatır ve vasiyeti pek çok insanın hayatını değiştirecek bir emaneti Türkiye’ye götürüp Adil’e ulaştırmasıdır. Artık Alix, bilmediği bir ülkede tanımadığı insanlar arasında kendisini kabul ettirmelidir.

Bab-ı Cin

Süre: 95dk

Tür: Korku

Yönetmen: Yannie Sukarya

Senarist: Helfi C.h. Kardit

Yapımı: 2023 – Endonezya

Yannie Sukarya’nın yönettiği 2024 yapımı korku filmi 31 Mayıs’ta vizyona giriyor. Oyuncu kadrosunda Michelle Joan, Ryaas Randa, Cut Ashifa ve Soraya Rasyid bulunuyor.

Geçiş

Süre: 105dk

Tür: Dram

Yönetmen: Levan Akın

Senarist: Levan Akın

Yapımı: 2024 – Danimarka ,  Fransa ,  Gürcistan ,  İsveç ,  Türkiye

Levan Akın’ın “dayanışmaya övgüm ve İstanbul’a aşk mektubum” olarak tanımladığı “Geçiş”te, uzun süredir kayıp olan yeğeni Tekla’yı bulmak için kendine bir söz veren emekli öğretmen Lia’nın (Mzia Arabuli) hikayesi anlatılıyor. Birbirlerinden bir hayli farklı olsalar da genç komşusuyla (Lucas Kankava) güçlerini birleştirip harekete geçen Lia’nın yolu sonsuz bağlantılar ve olasılıklarla dolu görünen güzel ve devasa İstanbul’a çıkıyor. Lia, İstanbul’da trans hakları için mücadele eden avukat Evrim’le (Deniz Dumanlı) tanışıyor ve hiç alışık olmadığı bağlar ve topluluklar arasında kendini Tekla’ya olabildiğince yakın hissetmeye başlıyor.

Yorum Alanı