Senaristler Birliği Grevi Resmi Olarak Sona Erdi!

Senaristler Birliği Grevi Resmi Olarak Sona Erdi!

Eylül 29, 2023

49 Okunma

Beş aydır süren Amerikan Senaristler Birliği (Writers Guild of America, WGA) grevi resmi olarak sona erdi!Hollywood'da, Amerikan Senaristler Birliği'nin (WGA) iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle başlattığı grev, 5 ayın ardından resmi olarak sona erdi. Grev, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile varılan bir ön anlaşma sonucunda sonlandı.Amerikan Senaristler B...

Beş aydır süren Amerikan Senaristler Birliği (Writers Guild of America, WGA) grevi resmi olarak sona erdi!

Hollywood’da, Amerikan Senaristler Birliği’nin (WGA) iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle başlattığı grev, 5 ayın ardından resmi olarak sona erdi. Grev, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile varılan bir ön anlaşma sonucunda sonlandı.

Amerikan Senaristler Birliği (WGA), sendika liderlerinin oy birliğiyle aldığı bir kararla grevi bitirdiklerini açıkladı. Grev, mayıs ayında WGA’ın iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle başlamış ve yaklaşık 11,500 senarist ile 65,000 oyuncunun desteğiyle devam etmişti.

Ön anlaşma; tazminat, istihdam süresi ve yapay zeka kontrolü gibi konuları içeriyordu. Bu anlaşma, diğer sendika üyelerinin onayına sunulacak ve 2-9 Ekim tarihleri arasında oylanacak.

Bu gelişmeyle birlikte Hollywood’daki senaristler işlerine geri dönecek ve grev sona ermiş olacak.

Senaristler, en son 2007 yılında greve gitmişler ve o dönemde çalışanların 100 günlük iş bırakması yaklaşık 2 milyar dolarlık zarara neden olmuştu.

Yorum Alanı