Netflix’in Yeni Dizisi “Kaleidoscope”u İzlemenin 4 Farklı Yolu

Netflix’in Yeni Dizisi “Kaleidoscope”u İzlemenin 4 Farklı Yolu

Ocak 6, 2023

114 Okunma

Netflix, bölümleri sırasız olan diziyle eşsiz bir izleme deneyimi sunuyor.

Netflix’in 1 Ocak’ta yayınlanan dizisi “Kaleidoscope” alıştığımızdan farklı olarak bölüm sırasına sahip değil. Bir soygunu anlatan dizi, soygundan öncesine ve sonrasına uzanan, bağımsız denebilecek bölümlerden oluşuyor ve her izleyici, bölümleri hangi sırayla izleyeceğini kendisi seçiyor.

Başrollerini Giancarlo Esposito ve Tati Gabrielle’in üstlendiği dizinin bölümleri “Sarı”, “Yeşil”, “Mor”, “Mavi”, “Turuncu”, “Kırmızı”, “Pembe” ve “Beyaz” olmak üzere renk kodlarına sahip. “Beyaz” soygunun gerçekleştiği günü ele alıyor. Diğer bölümler ise soygun sabahı, soygundan 3 hafta önce, soygundan 28 yıl önce gibi farklı zaman dilimlerini ele alıyorlar.

Diziyi izlemeye istediğiniz bölümden başlayıp devam edebilirsiniz, ancak yine de Netflix birkaç farklı izleme şeklini Twitter hesabından paylaştı. Bunlardan biri kronolojik sıra, yani en eski tarihten başlayıp soyguna ve soygun sonrasına sırayla gitmek. Bunun için takip edilmesi gerek sıra şöyle:

Mor – 24 Yıl ÖnceYeşil – 7 Yıl ÖnceSarı – 5 Hafta ÖnceTuruncu – 3 Hafta ÖnceMavi – 5 Gün ÖnceBeyaz – Soygun GünüKırmızı – Soygundan Sonraki SabahPembe – 6 Ay Sonra

Eğer isterseniz diziyi bir Quentin Tarantino filmi izler gibi de takip edebilirsiniz, bunun için şu sırayı izlemelisiniz:

Mavi – 5 Gün ÖnceYeşil – 7 Yıl ÖnceSarı – 5 Hafta ÖnceTuruncu – 3 Hafta ÖnceMor – 24 Yıl ÖncePembe – 6 Ay SonraBeyaz – Soygun GünüKırmızı – Soygundan Sonraki Sabah

Diziyi klasik bir dedektif hikayesi gibi takip etmek isterseniz şu sıralamayı takip etmeniz yeterli:

Turuncu – 3 Hafta ÖnceYeşil – 7 Yıl ÖnceMor – 24 Yıl ÖnceKırmızı – Soygundan Sonraki SabahSarı – 5 Hafta ÖnceMavi – 5 Gün ÖnceBeyaz – Soygun GünüPembe – 6 Ay Sonra

Diziyi “The Usual Suspects” (Olağan Şüpheliler) gibi bir izleme deneyimine dönüştürmek için gerekli sıralama ise aşağıdaki gibi:

Pembe – 6 Ay SonraMor – 24 Yıl ÖnceYeşil – 7 Yıl ÖnceSarı – 5 Hafta ÖnceTuruncu – 3 Hafta ÖnceMavi – 5 Gün ÖnceBeyaz – Soygun GünüKırmızı – Soygundan Sonraki Sabah

Diziyi izlemek için bu örneklerden birini seçebilir ya da kendi sıranızı, kendi isteğinize göre oluşturabilirsiniz. Aynı olay ele alınmasına rağmen, “Kaleidoscope” farklı sırayla izleyen her izleyicide farklı etkiler uyandırıyor ve “nasıl izlenmesi gerektiği” ile ilgili yorumlar sosyal medyada keyifli tartışmalara neden oluyor. Peki siz hangi sırayla izlemeyi tercih edersiniz?

Yorum Alanı
SON EKLENEN HABERLER